vineri, 24 iunie 2011

Salata de kale cu morcovi baby si gulii

Gradina noastra ne rasfata tot mai mult cu roade. Astazi am facut o salata din legume provenite integral din ea. Delicioasa...V-am spus cat ma bucura fiecare reteta reusita? E ca si cum mergi legat la ochi si cineva, gradat, mareste fanta prin care patrunde lumina...si esti fericit cand vezi ca exista asa o mare bogatie de culoare si te minunezi ca nu ai aflat pana acum de existenta lor...

joi, 23 iunie 2011

Lahanosalata...Salata greceasca de varza

Nu stiu cum sunt altii, dar eu, in zilele astea toride, simt nevoia sa mananc lucruri racoroase si usoare.  
Aceasta salata mi-a placut foarte mult si este primul lucru pregatit dupa un lung sir de pranzuri compuse din rosii, castraveti si ceapa/usturoi verde. Ma simt de parca as fi facut o cura din ele. Lahanosalata a fost o schimbare binevenita si incantatoare. Am ramas cu sentimentul ca am mai descoperit un fel de mancare minunat, la care am sa ma intorc negresit in zilele calduroase de vara. Si nu numai...

miercuri, 22 iunie 2011

Ganduri de vara


Se pare ca am reusit, timp de doua saptamani, sa nu mai scriu nimic pe blog. Asa ca am decis, chiar daca nu am sa postez o reteta noua, sa va mai dau vesti despre mine si despre bucurii, mai  mult sau mai putin, ludice.
Am ramas impresionata de faptul ca blogul este vizitat cam cu aceiasi intensitate si interes, indiferent de cat de activa sunt pe el. Am avut si foarte multe feedback-uri pozitive, ceea ce m-a convins ca "Joaca" mea, undeva/pentru cineva, chiar conteaza.  

joi, 9 iunie 2011

Piure de kale cu citrice

Ceva intre salata si smoothie. Un amestec racoros si plin de vitamine. 

Salata de icre din seminte de chia

Inca o nostalgie culinara care si-a gasit echivalentul raw vegan. Pe langa faptul ca a iesit foarte asamanatoare la gust cu salata originala de icre, este si o mancare extrem de sanatoasa. Despre valentele terapeutice ale semintelor chia am vorbit la reteta Budinca de chia cu afine, cat  despre uleiul de canepa si  despre alge nu cred ca mai trebuie sa spunem ceva in plus. Banuiesc ca toata lumea stie cat sunt de sanatoase si necesare in alimentatia omului "modern".

marți, 7 iunie 2011

Supa de rosii cu mazare verde

Am supravietuit. De fapt cursul a fost foarte usor si entuziasmant. Am inteles ca la urmatoarele nivele se cresc exigentele.
Am mancat multe cruditati si cea mai sofisticata mancare pe care am facut-o au fost seminte de floarea soarelui, hidratate peste noapte, cu sare de Himalaya si peperoncini. Foarte bunaaaa...Foamea este un bucatar desavarsit.
Da, am mancat si o furnica, sa vad cum este si sa imi depasesc limitele. Are un gust neasteptat de rezonabil. Parca mananci o feliuta de lamaie. Se zice ca e o buna sursa de vitamina C si proteine. Am facut multe, dar asta este o alta povestire.
Acum, "back in bussines".
A aparut mazarea verde.  Mi-am zis ca incerc un fel de mancare cu ea . Imi plac provocarile.